Ικανοποίηση Αβραμόπουλου για την εφαρμογή της συμφωνίας

Παρουσίασε την πρώτη έκθεση αξιολόγησης από την Κομισιόν

Ικανοποίηση  Αβραμόπουλου για την εφαρμογή της συμφωνίας
Την ικανοποίησή του για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την παρουσίαση σε συνέντευξη Τύπου της πρώτης έκθεσης αξιολόγησης της Επιτροπής για τα αποτελέσματα της συμφωνίας.
«Μπορέσαμε να χτυπήσουμε τους διακινητές, ρυθμίζοντας τις ροές προς την Ευρώπη και δημιουργώντας νόμιμες μεταναστευτικές οδούς» ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι έχει σημειωθεί «σημαντική μείωση των ατόμων που περνούν παράνομα», ότι η «δραστηριότητα των διακινητών έχει πληγεί», ενώ έχουν ξεκινήσει και οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία αλλά και η παράλληλη επανεγκατάσταση προσφύγων από τη γειτονική χώρα.
Πάντως, ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι είμαστε «ακόμα στην αρχή» και ότι περισσότερες προσπάθειες πρέπει να καταβληθούν αφενός για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των μεταναστών στην Ελλάδα και την Τουρκία, αφετέρου για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι βρίσκονται στην ελληνική ενδοχώρα, σε άλλες χώρες της ΕΕ.
«Το 70% των ατόμων που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση» ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος, κάνοντας και πάλι έκκληση στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 6.000 μετεγκαταστάσεων το μήνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top