Λεβέντης: Τα κυκλώματα και η ολιγαρχία ανεβάζουν τον ρόλο της Γεννηματά-Θα έχουμε εκλογές

"Σε αυτήν στηρίζεται ο Τσίπρας, γιατί εμείς δεν του δίνουμε ψήφο"

Λεβέντης: Τα κυκλώματα και η ολιγαρχία ανεβάζουν τον ρόλο της Γεννηματά-Θα έχουμε εκλογές

​Την εκτίμηση ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά θα στηρίξει τελικά την κυβέρνηση εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων δεν δίνει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε διαβουλεύεται με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

«Εμείς είμαστε υπέρ των συνεργασιών, αλλά δεν μπορώ την Ένωση Κεντρώων -που προέκυψε από τα κατηγορώ της κοινωνίας κατά του δικομματισμού- να την συγκολλήσω με τα κόμματα που κατηγόρησα. Δεν το εγκρίνει κι ο κόσμος», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, καταγγέλλοντας ότι «μέσω των δημοσκοπήσεων προσπαθούν να μας εξοντώσουν επειδή δεν δίνουμε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προσερχόμεθα στις διαβουλεύσεις με Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ».

«Τα κυκλώματα και η ολιγαρχία ανεβάζουν τον ρόλο της Γεννηματά. Αυτή θα είναι πιστεύω που θα δώσει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά. Αν έχει μια ελπίδα ο κ. Τσίπρας να παραμείνει και μετά τον Σεπτέμβριο, την βασίζει στην κ.Γεννηματά. Ο δε Θεοδωράκης έχει διαλέξει τον δρόμο προς τη ΝΔ»,τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ.Λεβέντης εκτίμησε πάντως ότι θα έχουμε εκλογές "γύρω στο φθινόπωρο", καθώς τότε αναμένει η κυβέρνηση να πιεστεί να πάρει το επόμενο πακέτο μέτρων, στο πλαίσιο της "σαλαμοποίησης" της αξιολόγησης, όπως λέει, που θα ακολουθείται από "υποδόσεις".

«Εμείς θέλουμε να πάρουμε τα 5,5 δις. που συνοδεύουν την αξιολόγηση χωρίς να κάνουμε καμία μεταρρύθμιση. Και οι ξένοι τώρα λένε αντί για 5,5 δις να μας δώσουν 1,5 δις για να μας έχουν στο χέρι και να μας εκβιάζουν για τις μεταρρυθμίσεις. Πάμε για "σαλαμοποίηση" επειδή δεν μας έχουν εμπιστοσύνη και φοβούνται μη χαλαρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε ότι δεν θα ψηφίσει τα σχετικά μέτρα, γιατί καμιά από τις προτάσεις που έκανε δεν ελήφθη υπόψη και παραμένουν οι πολλαπλές συντάξεις και το πολύ υψηλό πλαφόν. Ο κ.Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στην αύξηση της φορολογίας γιατί είναι μη αποτελεσματική, ενώ για το λεγόμενο "υπερταμείο", είπε ότι πρέπει να γίνει και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, έστω και με χαμηλό τίμημα, καθώς θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, αποφέροντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top