Τσίπρας: Η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση και διαχειρίζεται τη προσφυγική

«Θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες και θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» διαβεβαίωσε κλείνοντας την προ ημερησίας στη Βουλή

Τσίπρας: Η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση και διαχειρίζεται τη προσφυγική
«Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, θα λήξει η αξιολόγηση και θα περάσουμε έναν πολύ κρίσιμο κάβο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Α��έξης Τσίπρας κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη δημόσια ασφάλεια, ενώ διαβεβαίωσε παράλληλα ότι έπεται η ελάφρυνση του χρέους, καλώντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχει στη συζήτηση «για το πώς η χώρα θα έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για να επιστρέψει στην ανάπτυξη».
«Το μήνυμα που τελικά θα μείνει από τη σημερινή συνεδρίαση είναι ότι η χώρα βρίσκεται στην πύλη της εξόδου από την οικονομική κρίση και σε πορεία αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης» υποστήριξε επίσης ο κ. Τσίπρας.
Κατηγόρησε όμως τον κ. Μητσοτάκη ότι «μόλις προχθές διαγράψατε την οργάνωση νεολαίας επειδή τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από αυτά που επιθυμούσατε», προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ.
«Δεν μπορείτε να συγκαταλέγετε τη δική μας κυβέρνηση στις μνημονιακές κυβερνήσεις» υποστήριξε επίσης ο κ. Τσίπρας, ενώ ως παράδειγμα ανέφερε το νόμο της κυβέρνησής του για τις 100 δόσεις. «Και τις 100 δόσεις που ψηφίσαμε μονομερείς ενέργειες τις είπατε» ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πάντως ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ότι είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις διεθνώς που βρίσκεται αντιμέτωπο ένα κράτος με δύο μεγάλες κρίσεις ταυτόχρονα (οικονομία, προσφυγικό).
«Ας μείνει από τη σημερινή συζήτηση ότι η Ελλάδα είναι και παραμένει ασφαλής. Ότι η Ελλάδα έχει μια βαθιά κουλτούρα υπεράσπισης των οικουμενικών αξιών και ανοίγει την αγκαλιά της στο διαφορετικό και υπερασπίζεται αξίες, όπως της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top