Κατρούγκαλος: Μοιράζουμε την πίτα με δικαιότερο τρόπο – Θα τα πάρουμε από αυτούς με τη γραβάτα

Θα έχουν μεγαλύτερες συντάξεις όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό

Κατρούγκαλος: Μοιράζουμε την πίτα με δικαιότερο τρόπο – Θα τα πάρουμε από αυτούς με τη γραβάτα

«Παραλάβαμε ένα διαλυμένο και μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μιλώντας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, ενώ υποστήριξε ότι ωφελημένοι από το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι πιο αδύναμοι: «Όσοι έχουν κάτω από 1.000 ευρώ μέσο μισθολογικό όρο και όσοι έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης θα έχουν μεγαλύτερες συντάξεις από πριν».

«Η Ελλάδα φτωχοποιήθηκε μετά από πέντε χρόνια λιτότητας. Όταν είμαστε κατά ένα τέταρτο πιο φτωχοί σαν χώρα σε σχέση με το 2010 θα πρέπει να προσαρμόσουμε την συνταξιοδοτική δαπάνη. Η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι κατά 1% του ΑΕΠ μικρότερη. Έχουμε να μοιράσουμε μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα, αποφασίσαμε να το κάνουμε με δίκαιο τρόπο» τόνισε ο ίδιος, για να προσθέσει πως «θα τα πάρουμε από όσους φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα σαν εμένα»!

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι το ασφαλιστικό εξασφαλίζει ενιαίους κανόνες ώστε να έχουν την ίδια μεταχείριση όλοι, «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι», ενώ τόνισε πως δεν θα χρειαστούν άλλες παρεμβάσεις στο μέλλον καθώς «από το 2022 και μετά ισορροπούμε».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ επισημαίνοντας πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που μέχρι έχουμε πράξει μέχρι τώρα» και συμπλήρωσε πως «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».

Όσον αφορά, τέλος, τα οικογενειακά επιδόματα που θα δοθούν μισά, ο υπουργός Εργασίας επέρριψε την ευθύνη στην αποχή των λογιστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top