Θεοδωράκης: «Ο κ. Τσίπρας μας οδήγησε να συζητάμε με όρους χαρτοπαιγνίου»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστιες σπατάλες στο προσφυγικό

Θεοδωράκης: «Ο κ. Τσίπρας μας οδήγησε να συζητάμε με όρους χαρτοπαιγνίου»

​Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατηγορώντας τον Α. Τσίπρα ότι έχει οδηγήσει την κουβέντα όχι επί των πολιτικών, αλλά επί του τζόγου.

«Η μεγάλη αποτυχία του κ. Τσίπρα είναι ότι η κουβέντα αυτούς τους μήνες στη χώρα δεν είναι επί των πολιτικών αλλά είναι επί του τζόγου: θα κάνει εκλογές ή δεν θα κάνει, θα κάνει δημοψήφισμα; Παίζει μπλόφα ή δεν παίζει. Συζητάμε κυρίως με όρους χαρτοπαιγνίου», είπε στην εκπομπή Ανατροπή.

Όσον αφορά στις συνεργασίες που προτίθεται να κάνει το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως «δεν είναι ούτε με τους συντηρητικούς δεξιούς, ούτε με τους συντηρητικούς αριστερούς», ενώ επέμεινε πως για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα πρέπει να μπει νέο αίμα στην πολιτική.

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση για απίστευτες σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε– χωρίς διαγωνισμό - ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο.

«Έχουμε δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση», είπε.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ποτάμι για τη συγκρότηση συμμαχιών στο λεγόμενο Κέντρο, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε:

«Το Ποτάμι πήρε μία πρωτοβουλία και κάλεσε την κ. Γεννηματά μαζί με όλες τις δυνάμεις του κεντρώου ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού χώρου για να συζητήσουμε για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην χώρα. Να δούμε αν πράγματι συμφωνούμε στις μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, στην παιδεία, στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Στο τέλος αυτού του διαλόγου θα έχει φανεί που συμφωνούμε και ποιοι είμαστε. Αν έχει προστεθεί νέος κόσμος – πέρα από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ – τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι καινούργιο».

Σχετικά με την αξιολόγηση, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα για να εκταμιευτεί η δόση των 5,7 δισ. ευρώ και εκτίμησε πως αν γίνουν και πάλι εκλογές, τότε ο κίνδυνος του Grexit θα γίνει πιο ορατός από ποτέ.

«Η εκτίμησή μου είναι πάντως ότι θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δε θέλουν να χάσουν οι 153 τις καρέκλες τους», είπε.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως ό,τι και να δείξουν οι δημοσκοπήσει ο ίδιος θα διατηρήσει τις απόψεις του.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσεις δημοτικότητα και ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Δεν με αφορά αυτό γιατί δεν μπήκα στην πολιτική για να πάρω ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ κάποιες απόψεις. Θα λέμε κάθε φορά αυτό που πιστεύουμε κι ας είμαστε αντιδημοφιλείς», τόνισε.

Χαρακτήρισε επίσης ντροπιαστική την κατάσταση στην Ειδομένη, ενώ υποστήριξε πως με αφορμή τους πρόσφυγες έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων.

«Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχου��ε. Ο ελληνικός στρατός δουλεύει τσάμπα. Παιδεύονται οι φαντάροι, κάνουν την δουλειά, για να πληρώνονται κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Γιατί αυτή η εύνοια στους εργολάβους;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top