Βοήθεια 700 εκ. ευρώ από την ΕΕ για τους πρόσφυγες αλλά σε…ΜΚΟ

Γκέτο από μετανάστες στην Ομόνοια, αποκαλύπτει ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Με καθυστέρηση μηνών, καθώς η Ελλάδα δεν είχε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ανοίγουν από σήμερα τα κοινοτικά ταμεία για ανθρωπιστική βοήθεια σχετικά με τους πρόσφυγες. Μόνο που τα κονδύλια δεν θα κατευθυνθούν στο επίσημο κράτος, αλλά σε διεθνείς ΜΚΟ!

Μετά την απόφαση των Βρυξελλών να μη διαχειριστούν ελληνικές αρχές την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες, συνολικού ύψους επτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά διεθνείς φορείς, ο Γιάννης Μουζάλας αναγνώρισε ξανά το μπάχαλο με τις ΜΚΟ στην Ελλάδα. Δεσμεύτηκε όμως ότι αυτό θα σταματήσει.

«Δεν θα κάνει καθένας ό,τι θέλει. Αυτά πρέπει να ρυθμιστούν. Δεν αφορά κακή πρόθεση αυτού που τα κάνει. Εγώ μπορώ να δεχθώ ακόμη κι έλλειψη ικανότητας του υπουργείου μου» τόνισε.

Γκέτο στην Ομόνοια παραδέχεται ο Τόσκας

Ο Νίκος Τόσκας αποκάλυψε ότι αλληλέγγυοι έχουν οδηγήσει μετανάστες σε εγκαταλελειμμένα σπίτια κοντά στην Ομόνοια.
Μιλώντας στον REAL FM, δήλωσε συγκεκριμένα: «Υπάρχουν και κάποια μεμονωμένα κτίρια που κάποιοι έχουν ωθήσει τους πρόσφυγες να πάνε εκεί».

Ο κύριος Μουζάλας παραδέχθηκε επίσης ότι 54. 000 και πλέον αλλοδαποί, έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

«Έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στη χώρα μας. Μπορεί να είναι τραγική η λέξη, αλλά είναι η αλήθεια» δήλωσε.

Αδιαμφισβήτητη είναι πλέον η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτη Καρέλλα, ο οποίος δήλωσε:
«Πολλοί πρόσφυγες επιχειρούν να επιστρέψουν παράνομα στην Τουρκία, ώστε να μην καταγραφούν στη χώρα μας, και να καταφέρουν να μετεγκατασταθούν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης».

Στελέχη της Ομοσπονδίας επανέλαβαν επίσης ότι την εκτίμηση ότι «από το Αιγαίο έχ��υν περάσει και τζιχαντιστές».

​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top