Διαψεύδει η Γεροβασίλη δημοψήφισμα και εκλογές

«Εκ των προτέρων ανακοίνωση μέτρων δεν χρειάζεται»

Διαψεύδει η Γεροβασίλη δημοψήφισμα και εκλογές

​Στην κατηγορηματική διάψευση του ενδεχομένου ενός νέου δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών προχώρησε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυτοί οι οποίοι με λαχτάρα περιμένουν εκλογές, με στόχο να επιβληθούν δυσάρεστα μέτρα για να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση καλό θα ήταν να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια προς το συμφέρον του ελληνικού λαού», είπε.

Η Ο. Γεροβασίλη σημείωσε πως τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρεται για το δικό της πολιτικό κόστος, αλλά για το κόστος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά στα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ως εγγύηση αν δεν βγουν οι στόχοι για τ�� 2018, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως εκ των προτέρων ανακοίνωση μέτρων δεν χρειάζεται.

«Σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται σε τελική φάση η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενόψει του Eurogroup. H συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε.

Σε ερώτηση για το αν τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, προκαλούν πολιτικό πρόβλημα στη χώρα, όπως υποστήριξε χθες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση το πρόβλημα θα είναι οικονομικό.

«Τα συμφωνημένα βήματα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Τότε μόνο θα μπορούσαμε, να δούμε το ενδεχόμενο μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων. Οτιδήποτε άλλο δεν συνιστά στάση σεβασμού έναντι της συμφωνίας», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τέλος, ερωτηθείσα αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο να συμφωνήσει η κυβέρνηση σε νέα μέτρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει πως αν οι στόχοι δεν εκπληρώνονται τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Αλλά να συζητήσουμε σήμερα μέτρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος το 2018, δεν είναι μια λογική συζήτηση και δεν κάνει καλό στην οικονομία και αποσταθεροποιεί το οικονομικό κλίμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top