ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Συμφωνία επί της αρχής με τους θεσμούς ανακοίνωσε η Κομισιόν

Ντομπρόβσκις: Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Συμφωνία επί της αρχής με τους θεσμούς ανακοίνωσε η Κομισιόν

​Συμφωνία επί της αρχής, με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η συμφωνία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο που ενημέρωσε τον Τύπο για τις επαφές της Κομισιόν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, περιλαμβάνει τις δημοσιονομικές παραδοχές της Κομισιόν για την εξέλιξη των στόχων του ελληνικού προγράμ��ατος, υπό την αίρεση των πρόσθετων μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ για την περίπτωση που επιβεβαιωθεί το δικό του -λιγότερο ευνοϊκό- σενάριο, ανέφερε ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις.

Επεσήμανε, δε, ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές και πως «είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας», ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει «να υπάρχει συνεργασία από όλες τις πλευρές, θα πρέπει να συμβάλουν όλες οι πλευρές».

Ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επεσήμανε ότι η σύνοδος του Eurogroup στο Άμστερνταμ θα είναι μια καλή ευκαιρία για αποτίμηση της κατάστασης και πως η Κομισιόν δεν θέτει χρονικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top