Δραγασάκης: «Να αποδείξουν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του μήνα»

«Η διαφωνία μεταξύ των θεσμών δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικό μας πολιτικό πρόβλημα»

​Μήνυμα προς τους δανειστές να αποδείξουν ότι το εννοούν πως θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο, έσ��ειλε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του μήνα, μένει να αποδείξουν ότι το εννοούν», είπε, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία και πως οι εξελίξεις στην οικονομία από το καλοκαίρι είναι θετικότερες από ό,τι προβλεπόταν.

Εκτίμησε ακόμα πως μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, μπορεί να οδηγήσει σε μη ανάγκη εφαρμογής στο μέλλον ορισμένων μέτρων και υπογράμμισε με νόημα πως η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ των θεσμών δεν μπορεί να γίνει πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

«Εάν την Πέμπτη η ανακοίνωση της Eurostat για το 2015 είναι θετικ��, θα εξακολουθούν κάποιοι να μιλούν για "πρόσθετα" μέτρα;», αναρωτήθηκε ο Γ. Δραγασάκης και άφησε αιχμές εναντίον του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας:

«Ορισμένοι λειτουργούν στη χώρα μας ως εκπρόσωποι του ΔΝΤ και ως βασιλικότεροι του βασιλέως».

Σχολιάζοντας τέλος τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αναρωτήθηκε:

«Μήπως δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αλλά "συμφέροντα" των οποίων ο κ. Μητσοτάκης είναι "όμηρος"»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top