Βενιζέλος για κυβέρνηση: Γλείφουν εκεί που έφτυναν αλλά και αυτό λάθος το κάνουν!

«Διατηρούν ζωντανό τον εφιάλτη του αδιεξόδου, της ρήξης και του Grexit»

Βενιζέλος για κυβέρνηση: Γλείφουν εκεί που έφτυναν αλλά και αυτό λάθος το κάνουν!

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο στην ιστοσελίδα του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά οι ΑΝΕΛ και οι κρυφοί κυβερνητικοί εταίροι αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη σημασία της αναδιάρθρωσης που έγινε στο ελληνικό δημόσιο χρέος το 2012 και να συνομολογήσουν το μέγεθος του κουρέματος του χρέους σε ονομαστική και κυρίως σε παρούσα αξία. Τώρα φαίνεται η πρακτική σημασία της φράσης "εκεί που έφτυναν γλείφουν", αλλά δεν το κάνουν αποτελεσματικά για τη χώρα!» επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικό παιχνίδι και επισημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί ζωντανό «έναν οικονομικό και πολιτικό εφιάλτη: το σενάριο του αδιεξόδου, της ρήξης και τελικά του Grexit».

«Τα “παιδιά” θέλουν να δείξουν ότι το “παλεύουν”, αλλά οι κακοί πιστωτές συνωμότησαν στο Ουάσιγκτον club. Αν υπάρξει συμφωνία που μπορεί να ψηφιστεί χωρίς απώλειες από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτή θα ψηφιστεί και θα έχει επιτευχθεί η παραμονή της συγκεκριμένης ομάδας στην εξουσία ως αυτοτελής στόχος ανεξαρτήτως οικονομικού κόστους και εθνικής προοπτικής. Αν όμως αυτό καταστεί δύσκολο, υπάρχει πάντα η επιλογή της ρήξη��, του μετώπου της συνωμοσιολογίας, των εκβιαστικών και απλουστευτικών διλημμάτων χωρίς ενδοιασμούς» επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος τονίζει πως «η μόνη θεμιτή λύση είναι η αλλαγή κυβέρνησης με τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι η αλλαγή καθεστώτος».

«Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους το διακύβευμα, ώστε να αναγκαστούν όσοι παίζουν εν ου παικτοίς να σταματήσουν» καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top