Χατζηδάκης: «Όταν ασκείς κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είσαι εντάξει με τα του οίκου σου»

Προβληματισμένος από τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ

​Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης μετά από το νέο φιάσκο που σημειώθηκε αυτή τη φορά στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και τις εξελίξεις που αυτό πυροδότησε.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη για μια νέα αρχή στη ΝΔ, τόσο σε επίπεδο νεολαίας, όσο και κόμματος, κάτι που όπως είπε αποτελεί και προτεραιότητα του Κ. Μητσοτάκη.

«Δεν θέλω να κάνω τον εισαγγελέα, ούτε να κατηγορήσω προσωπικά κανέναν. Ενδεχομένως να υπήρχε μια πορεία κάποιων ετών κατά την οποία είχαν υιοθετηθεί ορισμένες πρακτικές σαν κι αυτές, πράγμα το οποίο οδήγησε να πιστέψουν ο��ισμένοι πώς τέτοιου είδους πρακτικές είναι σχεδόν πολιτικό έθιμο [...] Όταν ασκείς κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είσαι εντάξει με τα του οίκου σου», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν ισχυρίζεται κάνεις πως όλα όσα έχουν γίνει στην ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος, ούτε ότι τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ σε πολύ μεγάλη κλίμακα είναι προβληματικά, λέμε όμως ότι αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει ένα πρόβλημα και ότι το ζητούμενο για μας δεν είναι να είναι η ΟΝΝΕΔ άπλα και μόνο ένας κομματικός μηχανισμός άλλα μια ομάδα ανθρώπων που θα είναι όχι μόνο νέοι στην ηλικία, αλλά και στις ιδέες».

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία της, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από το κόμμα με νεανικές και ριζοσπαστικές απόψεις.

Απαντώντας μάλιστα στο αν τα όσα έγιναν έβλαψαν την εικόνα της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης είπε:

«Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι βλάπτει περισσότερο».

Πάντως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «δεν τα κατάφερε».

«Ο κύκλος του λαϊκισμού πρέπει να κλείσει και όποιοι διαδεχθούν το ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δηλαδή που θέλουμε να τον διαδεχθούμε, πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι χωρίς τρωτά, τ�� οποία θα δημιουργούν καχυποψία στην κοινή γνώμη. Επόμενος σταθμός, είναι το συνέδριο του κόμματος όπου θα υιοθετηθούν αφενός μια σειρά από καταστατικές αλλαγές που θα επιχειρήσουν να κάνουν το κόμμα πιο ανοιχτό», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top