Παυλόπουλος: «Κάποιοι στην Ε.Ε. επιδεικνύουν αντιδημοκρατικά σύνδρομα στο προσφυγικό»

«Εμείς μπορούμε και πρέπει να τους διδάξουμε την υπεράσπιση του ανθρώπου»

Παυλόπουλος: «Κάποιοι στην Ε.Ε. επιδεικνύουν αντιδημοκρατικά σύνδρομα στο προσφυγικό»

​Αιχμές εναντίον ευρωπαϊκών κρατών, ακόμα και μελών της ΕΕ για τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό άφησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, σε μήνυμά του κατά την τελετή εγκαινίων του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης και Νέας Σμύρνης.

«Κάποιοι -ακόμη και εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης- επιδεικνύουν φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα, εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Ευρωπαϊκ��ς Δημοκρατίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Εμείς, οι Έλληνες, οι οποίοι έχουμε την παράδοση των Ικετών της αρχαιότητας, μπορούμε και πρέπει να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας -και το πράττουμε καθημερινά- με ποιον τρόπο οφείλουμε να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο και την αξία του».

Σημείωσε ακόμα πως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά, ότι σήμερα ο άνθρωπος κινδυνεύει από την απειλή της νέας βαρβαρότητας που έχει τη μορφή της τρομοκρατίας και συμπλήρωσε:

«Με δεδομένο λοιπόν, ότι η υπεράσπιση του ανθρώπου, τούτη την ώρα δεν είναι αυτονόητη για πολλούς, εμείς θα θυμόμαστε το αίμα που χύθηκε, ακριβώς για να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο. Όχι μόνο τον Έλληνα, αλλά τον άνθρωπο γενικά, σε μια από της πιο κρίσιμες φάσεις της ανθρωπότητας».

Όσον αφορά στο Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, ο κ. Παυλόπουλος το χαρακτήρισε «κοσμηματοθήκη της Ιστορίας και την εθνικής μας κληρονομιάς».

«Απ΄ αυτό το Μουσείο, απ΄ αυτή την κοσμηματοθήκη ιστορίας, θέλω να συγκρατήσουμε δύο μηνύματα τα οποία αποτελούν σταθμά χρέους για μας αλλά και δείκτες πορείας γι΄ αυτά που πρέπει να υπερασπισθούμε στο δύσκολο μέλλον το οποίο μας περιμένει», είπε και κατέληξε:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, μιας και μιλάμε για μια Πόλη που φιλοξενεί αρκετούς από εκείνους που κουβαλάνε αντίστοιχες μνήμες. Να θυμόμαστε λοιπόν το αίμα που χύθηκε, το αίμα όλων εκείνων των ανθρώπων όχι γιατί θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση. Σας διαβεβαιώ ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι γιατί η προστασία του ανθρώπου, η υπεράσπιση του ανθρώπου, δεν είναι δεδομένη σήμερα. Το βλέπουμε, το ζούμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top