Μοσκοβισί: Μη μου ξαναμιλήσετε για Grexit - Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

Πρώτα αξιολόγηση και συμφωνία για τα μέτρα και μετά κουβέντα για το χρέος,είπε

​Την ανάγκη συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα επανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να ακούσει ξανά για Grexit.

Ο κ.Μοσκοβισί διαπίστωσε πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη μερικά θέματα που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης, ώστε να "γεφυρωθεί" το κενό και να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Μιλώντας για τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να συμφωνηθεί «πόσο μακριά θα φτάσουν οι μεταρρυθμίσεις», ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι η βιωσιμότητα του προγράμματος.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής.

Ο κ.Μοσκοβισί επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά στο χρέος, είπε ότι υπάρχει χώρος για συζήτηση, αφού όμως ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και οριστικοποιηθούν τα μέτρα, για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top