Χωρίς... ψωμί και παντεσπάνι η Κουντουρά απαντά στη Ryanair για το «Μαρία Αντουανέτα»

"Δεν είμαι αρμόδια για το θέμα"

​Χωρίς… ψωμί και παντεσπάνι απάντησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε όσα είπε σε συνέντευξη του ο εκπρόσωπος της Ryanair, χαρακτηρίζοντας την «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδας».

«Δεν έχω καμία αρμοδιότητα γι’ αυτό που μου ζητάτε». Με αυτή την φράση η κυρία Κουντουρά θέλησε να βάλει τέλος στην «επίθεση» που δέχτηκε από τον εμπορικό διευθυντή της Ryanair, Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, ο οποίος υποστήριξε ότι το μόνο που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού «ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού» και πως από τις 25 επιστολές που της έχουν στείλει η κα Κουντουρά έχει απαντήσει μόνο σε τρεις!

Η κα Κουντουρά εξήγησε στην απάντηση της πως η αεροπορική εταιρεία ζητά την κατάργηση του Τέλους Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη, ωστόσο γι’ αυτό όπως τονίζει, αρμόδια είναι τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών.

Αναλυτικά η απάντηση της Κουντουρά:

«Διαβάζοντας τη συνέντευξη εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας Ryanair που δημοσιεύτηκε και που αναπαράχθηκε σε διάφορα μέσα, είδα ότι γίνεται κατ’ επανάληψη αναφορά στο όνομά μου- το οποίο μάλιστα επιχειρήθηκε να συνδεθεί με τις ανακοινωθείσες επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας- για θέμα για το οποίο δεν έχω καμία απολύτως αρμοδιότητα.

Κατόπιν αυτού, διευκρινίζω τα εξής:

Είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρεία το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη.

Πρόσφατα, ο εκπρ��σωπος της εταιρείας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους.

Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημά για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου. Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρείες, και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Έχω ευχαριστήσει στο παρελθόν τον εκπρόσωπο της Ryanair και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά δημοσίως για την πρόθεσή του να φέρει επιπλέον 5 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Και φυσικά του τόνισα ότι υποστηρίζω κάθε ενέργεια που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιο ανταγωνιστικό και αγωνίζομαι πρ��ς αυτή την κατεύθυνση για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου και στον τομέα ευθύνης μου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2015, μετά από τη συστηματική εφαρμογή της νέας μας τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας.

Όσον αφορά στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν δημοσίως, αυτοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού, ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας. Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ζητήματα οικονομικής και φορολογικής φύσεως είναι εκτός του τομέα ευθύνης του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Τουρισμού Υπουργού».
Η Μαρία Αντουανέτα (Βιέννη, 2 Νοεμβρίου 1755 - Παρίσι, 16 Οκτωβρίου 1793) ήταν βασίλισσα της Γαλλίας. Έμεινε στην ιστορία για τον ατίθασο χαρακτήρα της και για την θρυλική φράση που φέρεται να είπε πως «αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι» κατά την Γαλλική Επανάσταση .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top