Παυλόπουλος: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού

Συνάντηση με το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ στο προεδρικό μέγαρο

Στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη σημασία της δημοσιογραφικής αποστολής ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία, μαζί με την ελευθερία των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο για το Ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο.
«Για εμάς αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι, εάν δεν διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ταμείων και την ανεξαρτησία των Ενώσεων, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για την ελευθεροτυπία. Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε όλους τους τόνους και να γίνει κατανοητό ότι δεν διαπραγματευόμαστε συντεχνιακά κάποια πράγματα» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top