Δρίτσας: «Αδειάζει» ο Πειραιάς από πρόσφυγες - Άμεση αποσυμφόρηση και στο Ελληνικό

«Σήμερα θα μεταφερθούν 500 προς τον Σκαραμαγκά»

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποσυμφόρηση του Πειραιά, σύμφωνα με τον Θοδωρή Δρίτσα.

Περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων περίπου και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

Ο κ. Δρίτσας, τέλος, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top