Τσίπρας: «Ώρα να μιλήσουμε για την α��άπτυξη και τις επενδύσεις»

Όσα συζήτησε με τον Γίρκι Κατάινεν

Τσίπρας: «Ώρα να μιλήσουμε για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις»

​Τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Α. Τσίπρας, τονίζοντάς του ότι η πιο κρίσιμη συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι η συζήτηση για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

«Η πιο κρίσιμη συζήτηση είναι ακριβώς αυτή. Η συζήτηση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Μετά από χρόνια που η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στα μέτρα και τη λιτότητα, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση», είπε ο κ. Τσίπρας υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμα πως βάσει της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι στο 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση.

Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν ανέφερε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε συζήτηση και με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξή του.

Συμπλήρωσε τέλος ότι βρίσκεται σε διάλογο με τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να πειστούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top