«Παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών» σύμφωνα με δημοσίευμα

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Α. Γεωργιάδης

«Παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών» σύμφωνα με δημοσίευμα
Για «ωμή παρέμβαση» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, σχετικά τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από αρμόδια τριμερή επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την κάλυψη 100 θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.
Σε εξέλιξη είναι και δεύτερος διαγωνισμός, που διενεργείται από άλλη επιτροπή, για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Βήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε με επίσημα έγγραφα και πήρε τους φακέλους με τα πρωτότυπα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών.
Φέρεται επίσης να έστειλε με το υπηρεσιακό του email τους πίνακες προς ανάρτηση. Οι ίδιοι οι πίνακες έχουν δημιουργηθεί και έχουν επεξεργαστεί από μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπως υποστηρίζει το Βήμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη έχουν γίνει 52 ενστάσεις από ιατρούς που επελέγησαν από την επιτροπή και «κόπηκαν» από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σύνολο 72 θέσεων.
Ερώτηση για το ζήτημα έχουν καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Γρηγοράκος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Χριστοφιλοπούλου και ο βουλευτής του Ποταμιού Κ. Μπαργιώτας.
Σε δήλωσή του σήμερα σχετικά με το δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Η περίπτωση υπουργού ο οποίος με αριθμό πρωτοκόλλου παίρνει τους φακέλους και επιλέγει ποιούς θα διορίζει, χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top