Κόντρα κυβέρνησης- ΝΔ για την συνέντευξη Μητσοτάκη

Μαξίμου: Παίρνει το μέρος του ΔΝΤ, Μητσοτάκης: Κάθε μέρα που περνά ζημιώνουν τη χώρα

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Real News.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα» και για αυτό «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», ενώ για τη διαπραγμάτευση σχολίασε ότι «ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015. Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» και σημειώνει πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».
Ζήτησε επίσης «να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στο λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση», ενώ προειδοποίησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε λίγο δεν θα μπορούν να βγαίνουν ούτε έξω από τα σπίτια τους».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα και δηλώνει ότι «το τρίτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να το εφαρμόσει, το θέμα είναι να γλιτώσο��με το τέταρτο μνημόνιο στο οποίο με ταχύτητα φωτός μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας».
Επισημαίνει επίσης ότι «εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια "συμφωνία αλήθειας" όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά».
Μέγαρο Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί πλήρως τις θέσεις τους ΔΝΤ για την Ελλάδα
Το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Real News, υποστηρίζει ότι σε αυτήν ο πρόεδρος της ΝΔ «υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για τη�� Ελλάδα, προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο ‘’συμφωνία αλήθειας’’, εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ και ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο».
Αναφέρει ακόμα ότι «πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει "κουτσομπολιά" τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε "ισοδύναμα μέτρα" δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός: στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί "θεσμική εκτροπή" τις κατηγορίες εναντίον του» προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.
Απαντά επίσης στον κ. Μητσοτάκη:
«Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη "σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ", αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη -και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο» .
Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει: «Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top