Επιστρέφουν οι θεσμοί την ερχόμενη εβδομάδα-Ποια είναι τα μεγάλα αγκάθια

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Επιστρέφουν οι θεσμοί την ερχόμενη εβδομάδα-Ποια είναι τα μεγάλα αγκάθια

Επιστρέφουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών παραμένουν ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάζει φρένο στη μείωση του ελληνικού χρέους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στον ανταποκριτή του Star στη Νέα Υόρκη, Δημήτρη Σουλτογιάννη και είπε «Νομίζω πως η συνάντηση πήγε καλά».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΏΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησαν η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι και η μοναδική δέσμευση που απέσπασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τις επαφές του καθώς τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης παραμένουν.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ

Οι θεσμοί ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης κόκκινων και πράσινων δανείων στα funds δεχόμενοι μόνο την εξαίρεση δανείων που έχουν δοθεί σε φτωχά νοικοκυριά. Η κυβέρνηση ζητά προστασία των δανείων πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Αγκάθι είναι και το θέμα του ασφαλιστικού με τους θεσμούς να ζητούν μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων ενώ μεγάλη είναι και η απόσταση της Αθήνας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ζητά περισσότερα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση.

Να κλείσει το συντομότερο η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ζήτησε με δήλωσή του και ο Αμερικάνος υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή τους με Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Αναχώματα σε πιθανές υποχωρήσεις της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών για συμφωνία βάζουν οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Τσακαλώτος, με κείμενο που δημοσιοποίησαν σε ιστότοπό τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top