Αναχώρησε ο Πάπας από την Λέσβο - Τον αποχαιρέτισε στο αεροδρόμιο ο Τσίπρας

Πήρε μαζί του 12 πρόσφυγες για φιλοξενία στο Βατικανό

Αναχώρησε ο Πάπας από την Λέσβο - Τον αποχαιρέτισε στο αεροδρόμιο ο Τσίπρας
Αναχώρησε αεροπορικώς με πτήση της Alitalia ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Λέσβο, όπου επισκέφθηκε, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και τέλεσε κοινή δέηση στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Τον Πάπα Φραγκίσκο αποχαιρέτισε στο αεροδρόμιο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, λόγω και της ιδιότητάς του ως αρχηγού του κράτους του Βατικανού, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε και πάλι μία σύντομη συνομιλί�� μαζί του.
Μαζί με 12 πρόσφυγες αναχώρησε ο Πάπας
Ο Πάπας αναχώρησε από την Ελλάδα μαζί με 12 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς χθες το μεσημέρι ο Πάπας ζήτησε μέσω αξιωματούχων του, να υπάρξει μια έντονα συμβολική ενέργεια, να επιστρέψει στο Βατικανό μαζί με 12 πρόσφυγες, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top