Επίθεση Τόσκα σε ΕΣΗΕΑ: Χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας

«Σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της ...πολυθεσίας!»

Σκληρή επίθεση στην ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις αιχμές που άφησε η Ένωση Συντακτών για κριτική του σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ για «επίδειξη πατρωνίας» και για «χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού» και ειρωνικά συνεχάρη την Ένωση «για τους νικηφόρους αγ��νες σας εναντίον της διαπλοκής και της… πολυθεσίας!».
Ολόκληρη η δήλωση Τόσκα:
«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.
Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα “θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη” ενώ είμαι στρατηγός, ότι “κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ” και άλλα παρόμοια ηχηρά.
Θλίβομαι γι' αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ��τι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας.
Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της ...πολυθεσίας!».
Τι είχε προηγηθεί
Ο κ. Τόσκας είχε ασκήσει on air κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ με τηλεφωνική του παρέμβαση λίγο μετά το ρεπορτάζ που μετέδωσε στην πρωινή εκπομπή της Τρίτης στη δημόσια τηλεόραση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε έντονο διάλογο με τους παρουσιαστές της εκπομπής, επικρίνοντας τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και κάνοντας λόγο για αναπαραγωγή φημών.
Η ΕΣΗΕΑ με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέ��πτη επιτέθηκε στον κ. Τόσκα χαρακτηρίζοντάς τον «στρατηγό που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη».
Παράλληλα, δεν άφησε ασχολίαστες και τις απίστευτες δηλώσεις-απειλές του Παύλου Πολάκη ότι θα φυτέψει δημοσιογράφο 3 μέτρα κάτω από τη γη, κάνοντας λόγο για «δόκτωρ με ξινάρι».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.
Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια. Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.
Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη, και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.
Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».
Δείτε επίσης:
* Το βίντεο είναι από την on air κριτική του κ. Τόσκα στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ την Τρίτη
��
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top