Μήνυμα Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία με Αθήνα - Παίρνει σειρά το χρέος μετά

«Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα»

Μήνυμα Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία με Αθήνα - Παίρνει σειρά το χρέος μετά

Την εκτίμηση ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή και μάλιστα σύντομα εξέφρασε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Από την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βλέπουμε ότι κάνουμε πρόοδο με την Ελλάδα και ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ξεκάθαρα εφικτή» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στο Reuters, όπου εξήγησε ότι μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς δανειστές της σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει το δρόμο για τις συνομιλίες ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, τους τελευταίους δύο μήνες έχει γίνει πολλή δουλειά και «εάν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, μπορεί να γίνει (σ.σ.: η ολοκλήρωση της αξιολόγησης) σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έκανε πρόοδο στην εκτίμηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως είχε συμφωνήσει πέρυσι με τους δανειστές της.

«Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν το συνταξιοδοτικό και τη φορολογία εισοδήματος, τη σύσταση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της συλλογής φόρων» επεσήμανε ο Ντομπρόβσκις.

Τ��λος, όσον αφορά τη συνεργασία Ευρώπης-ΔΝΤ, είπε: «Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με το ΔΝΤ, υπάρχει κάποια διαφορά στην εκτίμηση του ύψους της δημοσιονομικής προσπάθειας που απαιτείται για να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top