Γεννηματά: Είναι ντροπή για την Ελλάδα το γκέτο στον Πειραιά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί με την διαμονή σε αυτό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Η κ. Γεννηματά έφθασε στην πύλη Ε2, με μηχανή και φορώντας το κράνος της, ενώ συνομίλησε και με γυναίκα – πρόσφυγα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
«Είμαστε εδώ σε συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την χώρα μας. Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων» τόνισε η κ. Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε:
«Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, να διαχωρίσουν επιτέλους τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες, αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες. Να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους. Να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο. Και βεβαίως θα πρέπει να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδο��ένη
Από όλα αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Χωρίς σχέδιο προχωρά και χωρίς κα��ένα συντονισμό. Και η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης. Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό, αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top