ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: «Η… κοπέλα φταίει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας!

Απίστευτη δικαιολογία για το αλαλούμ με το νομοσχέδιο

«Η κοπέλα φταίει, έστειλε λάθος κείμενο» ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Έρευνας Κώστας Φωτάκης για το χάος που επικράτησε με το λάθος… νομοσχέδιο που υπογράφηκε από τους υπουργούς και κατατέθηκε από την γραμματεία της Κυβέρνησης! Συγκεκριμένα τα έβαλε με την «κοπέλα» - υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, ��ου σύμφωνα με τον ίδιο έκανε λάθος και έστειλε διαφορετική έκδοση στη Βουλή!
Το νομοσχέδιο, αφού διανεμήθηκε στους βουλευτές, αποσύρθηκε από το υπουργείο Παιδείας για να επανακατατεθεί στη συνέχεια το «σωστό».
Στο τελευταίο απουσιάζει η διάταξη η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση σαν «φωτογραφική», προκειμένου να απαλλαχθεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με τα κονδύλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο κ. Φωτάκης απάντησε στις συγκεκριμένες κατηγορίες και υποστήριξε ότι η διάταξη που αποσύρθηκε δεν αφορούσε πολιτικό πρόσωπο ή μέλος της Κυβέρνησης και ότι αποτελούσε αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας για 100 άτομα περίπου και όχι τον κ. Σταθάκη.
Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως για τη διάταξη στη Βουλή ότι «εμείς την θέσαμε στο αρχικό κείμενο για να τεθεί το θέμα στη διαβούλευση και να έρθει από τα κάτω» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί «καθώς υπάρχουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που μπορεί να το θέσουν»!
Τα όσα είπε προκάλεσαν την αντίδραση της εισηγήτριας της ΝΔ Μαρία Αντωνίου που τον κατηγόρησε «για ρουσφετολογικές διατάξεις» όπως και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top