Με χαμόγελο, γυαλί ηλίου και… ικανοποίηση φεύγει ο Τσίπρας από τη Γαλλία

Αιχμές για το ΔΝΤ στη συνάντηση με τον Σουλτς

Με χαμόγελο, γυαλί ηλίου και… ικανοποίηση φεύγει ο Τσίπρας από τη Γαλλία

Ικανοποιημένος για τις επαφές του φεύγει από τη Γαλλία ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε στο twitter μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται λίγο πριν αναχωρήσει, με χαμόγελο στα χείλη και φορώντας γυαλιά ηλίου.

«Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών» έγραψε στο twitter ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Λίγη ώρα μετά, ξεκίνησε η συνάντηση του στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με αμφότερους να αναρτούν μια φωτογραφία στον λογαριασμό τους στο twitter.

Cf_tT0TWQAAeF5b.jpg-large
Cf_yRb8UAAAWQP- (1).jpg-large
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «κοινές πεποιθήσεις που μοιράζεται σε θέματα αρχών» με τον Μάρτιν Σουλτς, ενώ άφησε αιχμές για το ΔΝΤ τονίζοντας πως οι κυβερνήσεις είναι αυτές που επιλέγουν το πώς θα πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη. Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βέλγιο , προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δείπνο θα γίνει στο Μέχελεν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top