Μάρδας: «Τα capital controls δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα»

«Δεν μπορώ να σας δώσω χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αρθούν»

​Την ώρα που 450 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο μετά από το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, με τη διοίκηση της εταιρείας να δηλώνει απερίφραστα ότι το λουκέτο είναι συνέπεια των capital controls που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, υποστηρίζει πως έκαναν καλό.

Χθες, Τετάρτη, ο κ. Μάρδας, δήλωσε ότι τα capital controls δεν είναι πρόβλημα και πως μέχρι και οι τουρίστες τα ξέχασαν.

Σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και πήγε το θέμα ακόμα παραπέρα δηλώνοντας:

«Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα των capital controls σήμερα; Είναι μια κατάσταση που δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχουν μεν προβλήματα, αλλά τα προβλήματα δεν είναι ιδιαίτερα σε σχέση με το παρελθόν. Από πέρσι δεν υπήρχαν προβλήματα σε σχέση με τον τουρισμό. Καμία διαφωνία ότι είναι ανώμαλη κατάσταση. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση της αγοράς. Τα έχουμε πει ότι αποτελεί στρέβλωση της αγοράς».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «η δουλειά μας ήταν να διορθώσουμε αυτή την στρέβλωση και διορθώθηκε κατά μεγάλο βαθμό».

«Ποια είναι η πραγματικότητα; Μπορεί κάποιος να κάνει την εισαγωγή του άνετα; Υπάρχει πρόβλημα άρνησης χρημάτων; Έως 20.000 ευρώ μπορεί να πάει κάποιος στην τράπεζά του και να κάνει κινήσεις από την τράπεζα και την δουλειά του. Για περιπτώσεις άνω των 20.000 ανά επιχείρηση και ανά ημέρα οι τράπεζες αποφασίζουν πολύ γρήγορα και πάνω από 250.000 πηγαίνε�� το αίτημα στην ΤτΕ. Και σε 4 ημέρες υπάρχει απάντηση. Αυτό το ζούμε σήμερα και δεν το ζούσαμε στο παρελθόν. Δεν προσπαθώ να χρυσώσω το χάπι. Κινούμαστε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Τα capital controls μπορεί να όξυναν μια κατάσταση αλλά έτσι ήταν η κατάσταση και πριν. Δεν μπορώ να σας δώσω χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξουν τα capital controls».

Τέλος υποστήριξε και πάλι την άποψή του ότι ανάμεσα στους Σύρους πρόσφυγες υπάρχουν κάποιοι που έχουν το κεφάλαιο για να επενδύσουν στην Ελλάδα λέγοντας:

«Ξέρουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχει ενδιαφέρον από πρόσφυγες επιχειρηματίες. Στις 25 Μαρτίου βγήκε ανακοίνωση που έλεγε ότι Σύροι επιχειρηματίες αγόρασαν ναυτιλιακή εταιρεία και ��έλουν να αγοράσουν και τρία πλοία. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που ζουν στα hot spot».

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις δηλώσεις Μάρδα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top