ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ REUTERS: Αυτό θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση στην Σύνοδο του ΔΝΤ

Στην Ουάσιγκτον

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ REUTERS: Αυτό θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση στην Σύνοδο του ΔΝΤ

​Nα «κλειδώσει» το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για τα δάνεια που έχει λάβει θα διεκδικήσει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Αθήνα, ζητώντας σταθερά επιτόκια. Αυτό μεταδίδει το Reuters, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές που φέρονται να γνωρίζουν το σκεπτικό της ελληνικής πλευράς, αναφέρει ότι η Ελλάδα στην Ουάσιγκτον θα προτείνει ένα ανώτατο όριο για το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους στο 15% του ΑΕΠ, με το 8% να πηγαίνει σε αποπληρωμές ομολόγων, δόσεων δανείων και τόκων, και το υπόλοιπο 7% να προορίζεται για αποπληρωμές εντόκων γραμματίων.

Με αυτό τον τρόπο θα «κλειδώσει» το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης χρέους για τα επόμενα χρόνια και οι επενδυτές θα έχουν μια καθαρή εικόνα για το ποσό που θα πρέπει να δαπανήσει κάθε χρόνο η Ελλάδα, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τις ίδιες πηγές, οι οποίες προσθέτουν ότι, μία τέτοια συμφωνία θα λειτουργήσει σαν «εγγύηση» ότι η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Αθήνα επιχειρεί να σταθεροποιήσει τα κυμαινόμενα επιτόκια στα δάνεια από τις χώρες της Ε.Ε., ώστε να έχει ένα «μαξιλάρι» σε ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δείτε επίσης:

Αδιέξοδο, εκλογές και νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Η μόνη λύση είναι αυτή που συμφωνήθηκε πέρσι το καλοκαίρι

Έκτακτο Eurogroup για Ελλάδα εάν δεν υπάρχει συμφωνία έως τις 22 Απριλίου

Σε Ολάντ και Σουλτς προστρέχει ο Τ��ίπρας για να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top