Κομισιόν: «Δε συνιστά μονομερή ενέργεια η κατάθεση των νομοσχεδίων»

«Δεν υπάρχει ζήτημα και κακώς έχει δοθεί σημασία»

Κομισιόν: «Δε συνιστά μονομερή ενέργεια η κατάθεση των νομοσχεδίων»

​Η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης χθες δεν συνιστά μονομερή ενέργεια και δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αντίκτυπο στην πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, λένε πηγές της Κομισιόν στο Star, οι οποίες το χαρακτηρίζουν "μη ζήτημα - non issue", στο οποίο κακώς έχει δοθεί σημασία.

Επισήμως η Κομισιόν σημειώνει την κατάθεση προς συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο των σχετικών νομοσχεδίων από τις ελληνικές αρχές και συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

H ιδιοποίηση του προγράμματος είναι το κλειδί για την εφαρμογή του, ανέφερε από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση του Star για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, την πορεία των διαπραγματεύσεων και τη χθεσινή ενημέρωση τριών Υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Τύπο, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν τόνισε ότι η Κομισιόν δεν θα αλλάξει στρατηγική, θα συνεχίζει να μη σχολιάζει τις εξελίξεις στην Αθήνα και τις δηλώσεις ελληνικών παραγόντων στον Τύπο.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top