Μαξίμου: Η ΝΔ πανικοβάλλεται και τορπιλίζει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση για τα νομοθετήματα που προωθεί

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει η κυβέρνηση σε ενημερωτικό της σημείωμα, με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις χθεσινές ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αξιολόγηση και τα νομοθετήματα για ασφαλιστικό-φορολογικό.
«Η Νέα Δημοκρατία πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας. Ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. ευρώ περισσότερα» υποστηρίζει η κυβέρνηση.
Το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει:
«Αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:
Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.
Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία – και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων – είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.
Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση; Διαφορετικά, η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς».
Τι υποστηρίζει για τα νομοθετήματα που θα φέρει η κυβέρνηση
Όσον αφορά τα νομοθετήματα που δρομολογεί η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι :
«Κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.
Είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από την δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Προωθούνται, προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top