Καμμένος: «Κάποιοι ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας γιατί θα κερδίσουν χρήματα»

«Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση»

​«Κάποιοι ποντάρουν στο default της Ελλάδας γιατί θα κερδίσουν χρήματα», είπε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, σχολιάζοντας τις διαρροές των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου που έγιναν στο Wikileaks.

«Με ποιους είχε συζητήσεις ο κ. Τόμσεν; Το Ταμείο έκανε λάθος στους πολλαπλασιαστές, στην ύφεση και τώρα δεν μπορεί όλα αυτά να συνοδεύονται από μπλοκάρισμα της λύσης», είπε.

Επανέλαβε μάλιστα πως μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση.

«��εν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα και σας βεβαιώνω ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι θα έχουμε τελειώσει πολύ πιο σύντομα από το Πάσχα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχουν κλείσει οι συνομιλίες, έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και η Ελλάδα δείχνει ότι θέλει να προχωρήσει. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες με το ΔΝΤ , στο οποίο υπάρχει εμμονή με το θέμα της διαγραφής του χρέους».

Όσον αφορά στις τουρκικές προκλήσεις και στις παραβιάσεις των τελευταίων ημερών από τουρκικά μαχητικά, ο κ. Καμμένος είπε πως «οποιεσδήποτε προκλήσεις απαντούνται, αλλά να μην πάμε σε υπερβολές».

«Υπάρχουν σχέδια που εκτελούνται από οποιονδήποτε είναι εδώ στο υπουργείο Άμυνας», είπε.