Σουλτς για διαρροές Wikileaks: «Αναγκαία η διασφάλιση της διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις»

Απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη

Σουλτς για διαρροές Wikileaks: «Αναγκαία η διασφάλιση της διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις»

​Σε επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλη σχετικά με τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου στο Wikileaks απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, τονίζοντας πως το περιεχόμενο του διαλόγου αυτού αποδεικνύει την αναγκαιότητα για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας.

«Η συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσε αναφορικά ��ε τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, είναι ένα σαφές παράδειγμα της αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας», είπε και πρόσθεσε:

«Η νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας για το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς, και να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται ο διαπραγματεύσεις, είναι διαφανείς».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδημούλης είχε τονίσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «χρειάζεται από την πλευρά μας μία ενιαία και σαφής στάση απέναντι σε κινήσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top