Σόιμπ��ε: «Δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα ελληνική κρίση φέτος»

«Δεν υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»

​Απαραίτητη χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, προσθέτοντας πως η Ευρώπη φέτος δε θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα ελληνική κρίση.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι συμφωνημένη. Δεν θα αφήσουμε να μας εκβιάσουν. Τηρούμε τις συμφωνίες και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι», δήλωσε στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας έτσι εμμέσως και τις διαρροές του Wikileaks για την πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα από το ΔΝΤ.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ακόμα την άποψή του ότι δεν υπάρχει λόγος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή και εκτίμησε ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

«Οι συμφωνίες του καλοκαιριού είναι σαφείς. Αν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ολοκληρωθεί με επιτυχία και μετά υπάρξει ανάγκη να γίνει κάτι για την βιωσιμότητα του χρέους, τότε θα το συζητήσουμε. Μέχρι στιγμής δεν διακρίνω την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους από την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους», είπε.

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα, τονίζοντας:

«Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. Δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα ελληνική κρίση φέτος. Κανένας δεν απαιτεί η Ελλάδα να τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία αλλά το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να βγαίνει».

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε, δεν παρέλειψε ��α επιτεθεί για μια ακόμα φορά στην ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα δεν πρέπει να αμφισβητεί διαρκώς αυτά που έχουν συμφωνηθεί, καθώς όπως είπε «έτσι δεν χτίζεται η εμπιστοσύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top