ΔΝΤ: Υψηλά μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας!

Καλεί τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση

Όχι μόνο επιμένει το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και το χαρακτηρίζει και υψηλά μη βιώσιμο, ζητώντας από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνσή του.

«Το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση χρέους το οποίο θεωρεί πως παραμένει υψηλά μη βιώσιμο» αναφέρεται σε υπόμνημα του Financial and Economic Policies (MFEP), το οποίοι παρουσιάζει αποκλειστικά το Reuters.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του τμήματος του ΔΝΤ, «παρά τη γενναία επίσημη χρηματοδότηση και τα περαιτέρω μεταρρυθμιστικά σχέδια η δυναμική του χρέους προβλέπεται υψηλά μη βιώσιμη. Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες, απαιτείται αποφασιστική παρέμβαση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, γι�� περαιτέρω αποφασιστική ελάφρυνση του χρέους του επίσημου τομέα».

Οι προβλέψεις του Ταμείου είναι για πρωτογενές έλλειμμα 0,5% φέτος, πλεόνασμα 0,25% το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top