Αποκάλυψη: Τι ήξερε η κυβέρνηση και δεν το έλεγε στους Έλληνες

Σχόλιο της Κάτιας Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μάρα Ζαχαρέα

​Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ελληνικής πλευράς-θεσμών μετά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει δύο νομοσχέδια χωρίς να έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με τους δανειστές βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ τεταμένο. Η διαπραγμάτευση κρέμεται ουσιαστικά σε μια κλωστή» σχολίασε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, με αφορμή και το αιφνιδιαστικό ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Γαλλία την Τετάρτη.

Αν και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας η ελληνική κυβέρνηση διεμήνυε ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Θεσμούς, τελικά όπως τόνισε η κυρία Μακρή δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

«Αυτό αποδείχτηκε σήμερα το πρωί, όταν οι δύο πλευρές χαιρετήθηκαν χωρίς να υπάρχει κατάληξη σε κανένα απολύτως θέμα. Αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοιχτά και το ασφαλιστικό, και το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια», πρόσθεσε η γνωστή δημοσιογράφος.

Κάποιες από τις κρίσιμες παραμέτρους που ήξερε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυρία Μακρή, είναι ότι οι δανειστές θέλουν μειώσεις συντάξεων από το 2017, κατάργηση του ΕΚΑΣ πολύ νωρίτερα από ότι έχει πει η Αθήνα, και πώληση των στεγαστικών δανείων σε funds και μάλιστα μέσα στο 2016.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την κυρία Μακρή, «οι δανειστές διεμήνυσαν στην ελληνική πλευρά ότι ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, θα γίνει σε δόσεις, με πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις και με ένα νέο μνημόνιο».

«Κάθε μέρα καθυστέρησης ο λογαριασμός ανεβαίνει και τώρα έχουμε φτάσει στα 5,5 δις ευρώ», κατέληξε η κυρία Μακρή.

Δείτε επίσης:

ΔΝΤ: Μονομερής ενέργεια η κατάθεση φορολογικού-ασφαλιστικού στη Βουλή!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top