Για Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες αναχωρεί ο Τσίπρας!

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση για την εξεταστική στη Βουλή- Πρώτη ανάρτηση 20.40

Στο Παρίσι θα μεταβεί εκτάκτως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί αρχικά στο Στρασβούργο, όπου θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, αύριο, Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.
Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο (σύμφωνα με την κυβέρνηση) γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς για αύριο, Τετάρτη, διότι ο κ. Ολάντ θα απουσιάσει μετά το βράδυ της Τετάρτης από το Παρίσι.
Αν και μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επισήμως στις συναντήσεις του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες εκτιμάται ότι θα συζηττηθούν οι τελευταίες εξελίξεις για την αξιολόγηση και την προσωρινή (;) διακοπή της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Λόγω του ταξιδιού του κ. Τσίπρα, μετατίθεται για τις 10 το πρωί της Παρασκευής η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για το απόγευμα της Τετάρτης.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top