Τι απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ερώτηση του STAR

Στην συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό

Τι απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ερώτηση του STAR

Μισές απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην δημοσιογράφο του Star Channel Κατερίνα Παναγοπούλου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς σχετικά με το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα «κόκκινα δάνεια».

Αν και η δημοσιογράφος του ζήτησε απαντήσεις σε δύο καίρια ερωτήματα, ο υπουργός Εργασίας απάντησε μόνο στο ένα!

«Μας είπατε ότι θα υπάρξει απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων και μάλιστα ότι θα έρθουν και αυξήσεις μετά το 2018, ότι οι αναπροσαρμογές στις συντάξεις θα αφορούν το 10% των συνταξιούχων, μας είπατε επίσης πως για τους σημερινούς εργαζόμενους οι νέες συντάξεις θα είναι στο 80% μεγαλύτερες, ωστόσο το μνημόνιο προβλέπει περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,9 δις ευρώ, πως θα εξασφαλιστεί αυτό το ποσό; Kαι αν ισχύουν τα 1300 ευρώ για άθροισμα της κύριας και επικουρικής που μας είχατε πει ότι θα είναι ότι το όριο προστασίας;» τον ρώτησε η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Θα απαντήσω μόνο στην πρώτη σας ερώτηση! Είναι εύκολο να απαντηθεί! Κοιτάξτε τον κοινωνικό προϋπολογισμό που είναι δημόσιο έγγραφο και έχει κατατεθεί.Η αναπροσαρμογή των δαπανών οδηγεί σε πάνω από 1% περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης για το 2016. Οι προβολές δείχνουν ότι μέχρι το 2018 οι συσσωρευμένες εξοικονομήσεις φτάνουν το 1,5% του ΑΕΠ», είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top