Μητσοτάκης: «Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας»

​Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη των Ελλήνων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο CNN Internarional.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ είναι η μοναδική εναλλακτική που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, μια κυβέρνηση που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη», τόνισε, προσθέτοντας πως πρέπει να προωθηθούν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.

«Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σήμερα για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα επενδυτικές ευκαιρίες. Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Τις σωστές μεταρρυθμίσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αντίθεσή του στην πολιτική των φοροεπιδρομών, καθώς όπως είπε οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν φόρους και τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία.

"Η κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη. Να φύγει μια ώρα αρχύτερα"

Μιλώντας μάλιστα στον ανταποκριτή του Star στη Νέα Υόρκη, Δ. Σουλτογιάννη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για μια ακόμα φορά πως «η κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση» και θα πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα».

«Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά πρέπει να κλείσει με τον σωστό τρόπο, δεν αρκεί απλά να λέμε ότι πρέπει να κλείσει και επαναλαμβάνουμε ότι το μείγμα πολιτικής όπως προτείνετε από την κυβέρνηση ένα μείγμα υψηλών φόρων, χωρίς να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον στο σκέλος των κρατικών δαπανών είναι ένα καταστροφικό μείγμα για την Ελληνική οικονομία διαλύει την μεσαία τάξη και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ᾽ όσα θα λύσει», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμα πως η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν μπορεί να σώσει την ελληνική οικονομία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διπλή αποτυχία, τόσο στην προσέλκυση επενδυτών, όσο και στο να καταστεί η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

«Αυτό που έχουμε πει είναι ότι η ελάφρυνση του χρέους έχει καταστεί απολύτως απαραίτητη ειδικά μετά τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης το περασμένο έτος. Σε καμία περίπτωση η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύσει στα αναπτυξιακά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορεί να κοιτάμε μόνο τον αριθμητή του χρέος, πρέπει να κοιτάμε και τον παρονομαστή του ΑΕΠ και εκεί είναι δυστυχώς που η κυβέρνηση αυτή έχει αποτύχει οικτρά στην προσέλκυση επενδύσεων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, προφανώς πρέπει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο».

Τέλος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο τόσο με το προσφυγικό, όσο και με την υπόθεση της Cosco που δείχνει ότι δεν μπορούν να κάνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top