Να ελεγχθεί το Πόθεν Έσχες του Τσίπρα ζητά η ΝΔ

Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συνεδριάζει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα

Να ελεγχθεί το Πόθεν Έσχες του Τσίπρα ζητά η ΝΔ

​Αίτημα για να κληθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής κατέθεσε την Δευτέρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης προς το τέλος της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Κακλαμάνης, ζήτησε να ελεγχθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα» για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, όπως επίσης ζήτησε και την κλήση του ίδιου του κ.Τσίπρα στην επιτροπή.

Με τη θέση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι το ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή συμφώνησαν όλα τα μέλη της, το θέμα όμως παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Τα μέλη της Επιτροπής πρέπει τώρα να αποφανθούν εάν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι πλήρεις και συμπληρωμένες νομότυπα ή αν όντως υπάρχουν σκιές.

Το δημοσίευμα και η αντίδραση

Η εφημερίδα έγραφε ότι ο πρωθυπουργός είχε συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία το 2007, με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής σήμερα Χρήστο Καραμάνο και πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ» ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του, κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010. Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη μομφή της εφημερίδας ήταν ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει εγκαίρως τη μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση και συγκεκριμένα την παραχώρηση των μετοχών στη δήλωση για τη χρήση του 2008.

Μια βδομάδα προθεσμία στον Ψυχάρη

Όσον αφορά στη�� υπόθεση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία μιας ακόμα εβδομάδας στο περιθώριο που του είχε δώσει η Επιτροπή, για να συγκεντρώσει και να προσκομίσει τα παραστατικά που έλειπαν από τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top