Παυλόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο

«Η Ελλάδα θα πάει μπροστά» δήλωσε από την Ελβετία

«Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί, πρώτα απ' όλα τον άνθρωπο, τον άνθρωπο στην Ελλάδα, απ' όπου αρχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στη Γενεύη, όπου έφτασε μετά από επίσημη πρόσκληση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπάχ.
Απευθυνόμενος επίσης στους ομογενείς στη Γενεύη, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι «η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Θα τα καταφέρουμε γιατί αυτό το εγγυάται ο ελληνικός λαός».
«Να αγωνιστούμε ώστε η Μεσόγειος, το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών, όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι διακινητές-δουλέμποροι», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη συνάντηση για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στα τέλη της εβδομάδας με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. «Το προσφυγικό θέμα έχει παγκόσμιες διαστάσεις», επισήμανε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί αύριο στη Λωζάννη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Μουσείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top