Αισιοδοξία σε Μαξίμου: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, απομένουν λεπτομέρειες

Reuters: Κοντά σε συμβιβασμό οι δύο πλευρές

Αισιοδοξία σε Μαξίμου: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, απομένουν λεπτομέρειες

Κοντά σε συμβιβαστική συμφωνία βρίσκονται η Ελλάδα και οι δανειστές σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητική πηγή.

«Υπάρχουν μερικές μικρές λεπτομέρειες για να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τη δημοσιονομικό σκέλος. Είμαστε πολύ κοντά» τόνισε κυβερνητική πηγή στο διεθνές πρακτορείο.

Όπως σημειώνει το Reuters, η αξιολόγηση διαρκεί μήνες κυρίως λόγω της κόντρας μεταξύ των πιστωτών για το προβλεπόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας μέχρι το 2018: αρχικά τέθηκε στο 3% από την ΕΕ, στο 1% από την Αθήνα και στο 4,5% από το ΔΝΤ.

«Η Αθήνα και οι πιστωτές της έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν το 3% ως βασικό σενάριο στις συνομιλίες» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ωστόσο, η ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκονται ακόμη "στα μαχαίρια" για το εάν η Αθήνα θα μπορούσε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018» τονίζει ένας αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ -το οποίο θα αποφασίσει εάν θα συγχρηματοδοτήσει το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας μετά από την αξιολόγηση και υπό το πρίσμα του πόσο μεγάλη ελάφρυνση χρέους θα δεχθεί η Ελλάδα- εκτιμά πως η Αθήνα θα «χάσει» τον στόχο του πλεονάσματος για το 2018 και θα διαμορφωθεί στο 1,5%, ακόμη κι αν εφαρμόσει μέτρα αξίας 3% του ΑΕΠ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top