Τόσκας: «Αν δεν προσέξουμε οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί Τζιχαντιστές»

«Έχουν γνώση οι φύλακες για τους αλληλέγγυους»

Τόσκας: «Αν δεν προσέξουμε οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί Τζιχαντιστές»

​Για τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ν. Τόσκας, προειδοποιώντας πως οι χειρισμοί πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

«Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές. Εμείς ως χώρα κάνουμε τις σωστές κινήσεις», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Κατηγόρησε μάλιστα τους συνοριακούς φύλακες της ΠΓΔΜ για υπέρμετρη χρήση βίας, προσθέτοντας πως οι ακραίες καταστάσεις οδηγούν σε ακραίες αντιδράσεις και αυτές είναι που εκμεταλλεύονται ακραία καθεστώτα, όπως ο ISIS.

Όσον αφορά στη δράση των ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα και ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες, ο κ. Τόσκας είπε πως μερικές φορές δρουν σε πλαίσια που άπτονται κυριαρχικών θεμάτων της χώρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών και όπως είπε «έχουν γνώση οι φύλακες».

«Έχουμε δώσει στοιχεία γι' αυτούς τους ανθρώπους, έχουμε ονόματα, έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός, όμως σε ερώτηση αν έχουν ασκηθεί διώξεις, περιορίστηκε μόνο στο να πει πως αυτό δεν είναι ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, αναφορικά με την αποσυμφόρηση της Ειδομένης, ο κ. Τόσκας τόνισε πως δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, πως γίνονται προσπάθειες δημιουργίας νέων δομών και ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για μετεγκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων σε οργανωμένους χώρους μέχρι το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top