ΚΟΝΤΡΑ Σπίρτζη- Πιτσιόρλα για τον Ο.Λ.Π.- «Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΕΙΤΕ πως σχολίασαν το ότι βγήκαν τα μαχαίρια τα κόμματα της αντιπολίτευσης

​Απάντηση που δεν χωρά αμφισβήτηση έδωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη λέγοντας χαρακτηριστικά ��ως «στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Μεταφορών είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, για τον ΟΛΠ στην εφημερίδα «Επένδυση» επιβεβαιώνοντας την κόντρα που υπάρχει.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του Λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ κ. Σπίρτζης είχε πει: «Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».

«Να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε ά��λη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας», απάντησε σήμερα ο κ.Πιτσιόρλας μέσα από το MEGA. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συμπλήρωσε: «Την απάντηση την έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» και πρόσθεσε: «Ας μιλήσουμε για σοβαρά θέματα».

«Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η συμφωνία μας δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές» τόνισε o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Προφανώς υπάρχουν κι άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία είναι να δούμε το αποτέλεσμα που υπάρχει» ανέφερε και υπογράμμισ�� πως «ο Πειραιάς ήταν κάποτε η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και το κέντρο της ναυπηγοεπισκευής στη Μεσόγειο με το πιο εξειδικευμένο προσωπικό, πρέπει να επανέλθουμε. Είναι παρά πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας».

Τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας); Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι’ αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ».


Η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του», με τίτλους τέλους «Μας συγχωρείται που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά». Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα που απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top