Ακουμπά τον Σαμαρά η λίστα Λαγκάρντ – Φάκελος ΦΩΤΙΑ στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων

Σφοδρή επίθεση Γεροβασίλη στον Κ. Μητσοτάκη

Ακουμπά τον Σαμαρά η λίστα Λαγκάρντ – Φάκελος ΦΩΤΙΑ στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων

​Έναν φάκελο φωτιά για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ φέρεται να έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, στο συγκεκριμένο φάκελο, βρίσκεται και το όνομα του Ιωάννη Παγίδα, πεθερού του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όνομα του Γιάννη Παγίδα εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως Jean Paguidas.

Όπως τονίζεται μάλιστα, ο γνωστός επιχειρηματίας φέρεται να είναι ο κάτ��χος λογαριασμού που είχε ανοιχτεί σε κατάστημα της ελβετικής τράπεζας HSBC στη Γενεύη, και ως συνδικαιούχοι εμφανίζονται τα ονόματα «Νικόλαος Παγίδας» και «Βασιλική Ιλόνα Παγίδα», που είναι συγγενικά του πρόσωπα, όπως επίσης και το όνομα της νύφης του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, Ευτυχίας (Έτα) Παγίδα.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός περιέχει στοιχεία για τραπεζικές κινήσεις μέχρι και το 2007 και το τραπεζικό υπόλοιπο εμφανίζεται μηδενικό.

Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτό το θέμα είχε αναφερθεί πολλές φορές τόσο σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, όσο και στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θεόδωρος Δρίτσας είχαν δημοσιοποιήσει τότε πόρισμα γνώμη, καταγγέλλοντας μάλιστα τον -τότε πρόεδρο της επιτροπής- κ. Μαρκογιαννάκη ότι με μεθοδεύσεις είχε κλείσει την επιτροπή, απαγορεύοντας την περαιτέρω κλήση μαρτύρων που είχε ζητήσει να προσέλθουν ως ουσιώδεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεροβασίλη: «Προκλητική η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Επίθεση εναντίον της ΝΔ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη με αφορμή το δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

«Σημερινά δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα. Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη. Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση», αναφέρει στη δήλωσή της η κυρία Γεροβασίλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top