Στις 13/4 αποφασίζει η Βουλή σχετικά με την Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Πόσοι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της σύστασής της

Στις 13/4 αποφασίζει η Βουλή σχετικά με την Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
Στις 13 Απριλίου αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για το αν θα συγκροτηθεί ή όχι εξεταστική επιτροπή για τις δανειοδοτήσεις σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ύστερα και από τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη.
Προκειμένου να ληφθεί απόφαση υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απαιτούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής οι θετικές ψήφοι της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, η oπoία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα τoυ όλoυ αριθμoύ τους.
Ακόμα δηλαδή και αν υπάρχουν απουσίες ή κάποιοι δηλώνουν «παρόντες», απαιτείται όχι μόνο τα «ναι» να είναι περισσότερα από τα «όχι» για τη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής, αλλά και να είναι τουλάχιστον 120 στον αριθμό.
Η Βουλή αποφασίζει επίσης για τον αριθμό ��ων μελών της Επιτροπής, η σύνθεση της οποίας καθορίζεται ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, ενώ ορίζει τη χρονική προθεσμία για τη σύνταξη του πορίσματος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top