Κόντρα για το γιαούρτι από σκόνη στη Βουλή και επίθεση ΝΔ στον Αποστόλου

Για «εφησυχασμό» κατηγόρησε η ΝΔ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Κόντρα για το γιαούρτι από σκόνη στη Βουλή και επίθεση ΝΔ στον Αποστόλου
Μύδρους εναντίον του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την παρασκευή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος αντί από ελληνικό νωπό γάλα, που όπως υπογραμμίζουν οι βουλευτές της ΝΔ θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» των Ελλήνων παραγωγών.
Ένταση με το καλημέρα επικράτησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, όπου ο Ευάγγελος Αποστόλου δέχτηκε το σφυροκόπημα των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι τον καθιστούσαν υπεύθυνο για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του μέτρου στους Έλληνες αγελαδοτρόφους.
Την οργή των βουλευτών της ΝΔ προκάλεσε ο «εφησυχασμός», όπως υποστήριξαν, του αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος παρέπεμψε το αίτημά τους για έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής με αποκλειστικό αντικείμενο το συγκεκριμένο ζήτημα, στο προσεχές μέλλον, με τον ισχυρισμό ότι δεν επείγει. Ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που μειδίασαν, ακούγοντάς τον να λέει ως άλλος Χρήστος Σπίρτζης «μας πονάει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε».
«Να υπενθυμίσω ότι η συγκεκριμένη μνημονιακή υποχρέωση έρχεται από το 2013. Και με τη νέα συμφωνία, παραλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις της εργαλειοθήκης, είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Αλλά γιατί τόση βιασύνη; Αφού έχει σταλεί η σχετική ΚΥΑ και δεν έχει γνωστοποιηθεί αν έχει γίνει δεκτή ή όχι. Μας πονάει κι εμάς, αλλά πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το χώρο. Μέχρι τέλος Μαΐου - αρχές Ιουνίου, δεν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει κάτι επείγον για να το συζητήσουμε σήμερα. Να το κουβεντιάσουμε όμως», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.
Αυτή η στάση του ήταν που άναψε και τα αίματα, με τον Γιώργο Κασαπίδη από τη ΝΔ να του επιτίθεται με δριμύτητα, υπογραμμίζοντας: « Με εκπλήσσει που είναι τόσο ήσυχος ο υπουργός για όσα συμβαίνουν στον κλάδο της αγεδαλοτροφίας. Θα έπρεπε να ξέρετε ότι σφάζονται ζώα κι ο κόσμος κλαίει με μαύρο δάκρυ. Και λέτε δεν επείγει;».
Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος χαρακτήρισε εμμέσως «ψεύτη» τον βουλευτή της ΝΔ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δίνει μάχες στην Ευρώπη.
«Η αγελαδοτροφία πεθαίνει. Γίνεται οικονομικός πόλεμος. Στη Σύνοδο Υπουργών που θα πάτε θέστε το επιτακτικά. Το θέμα επείγει. Έρχεται γάλα απ’ έξω. Ούτε μέχρι το Μάιο δεν αντέχουν οι αγελαδοτρόφοι που λέτε», ανταπάντησε ο κ. Κασαπίδης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top