Δραγασάκης: Ρεαλιστικός ο στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Απρίλιο

Κάλεσε τις τράπεζες να επιταχύνουν τις ενέργειες τους για το ζήτημα των κόκκινων δανείων

«O στόχος να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εντός του Απριλίου είναι ρεαλιστικός», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο δεύτερο τραπεζικό φόρουμ. Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε η αξιολόγηση να είναι ολοκληρωμένη και όχι τμηματική, προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα και η χώρα να γυρίσει σελίδα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τις τράπεζες να διαδραματίσουν ένα κρίσιμο ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, διαμεσολαβώντας με την επενδυτική κοινότητα, ενώ τις κάλεσε επίσης να επιταχύνουν τις ενέργειες τους για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, με στόχο την μείωσή τους. Για τα κόκκινα δάνεια επίσης, ανέφερε ότι δεν είναι «εμπορεύματα». «Αρνούμαστε την λογική ότι τα δάνεια για να αγοράζονται και να πωλούνται» τόνισε.
Σύμφω��α με τον κ. Δραγασάκη, στόχος είναι η προσέλκυση καταθέσεων και η αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, μετά την αξιολόγηση, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της συζήτησης για την άρση των capital controls μέσα στους 3 ή 4 επόμενους μήνες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία «ειδικών εργαλείων», όπως η αναπτυξιακή τράπεζα και τα αναπτυξιακά ταμεία για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top