Φωτογραφική διάταξη για τον Φωτόπουλο: Παραμένει στη ΔΕΗ μέσω… Νέας Ζηλανδίας!

Ένταση στη Βουλή για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφική διάταξη για τον Φωτόπουλο: Παραμένει στη ΔΕΗ μέσω… Νέας Ζηλανδίας!

Στην… κύρωση της συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία «έκρυψε» η κυβέρνηση φωτογραφική διάταξη με την οποία ο Νίκος Φωτόπουλος θα μπορεί να κάνει δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ.

Η τροπολογία, που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, επιτρέπει στον κ. Φωτόπουλο, γνωστό από το… ανεβοκατέβασμα των διακοπτών αλλά και το σκάνδαλο με τα χλιδάτα ταξίδια για συνέδρια που δεν έγιναν ποτέ, να επανεκλεγεί στο αξίωμα του εκπροσώπου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η παλαιότερη ρύθμιση, η οποία προέβλεπε μόνο μία θητεία, «εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους», που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας.

Οι άσχετες τροπολογίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ έκανε λόγο για «Βουλή πλυντήριο της ανομίας», ενώ ο Γιάννης Αμυράς από το Ποτάμι μίλησε για «τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας».

Απαντώντας στα «πυρά», τόσο ο κ. Σπίρτζης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, υποστήριξαν η νέα διάταξη αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότερου νόμου και πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλείστηκα την ΔΕΗ και τον κ. Φωτόπουλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top