Ασφαλιστικό:Παραμένουν τα «αγκάθια»-Σε τρία 24ωρα πρέπει να τα έχουν "κόψει"

Παρασκήνιο από την συνάντηση που είχαν την Πέμπτη Κατρούγκαλος και Θεσμοί

Ασφαλιστικό:Παραμένουν τα «αγκάθια»-Σε τρία 24ωρα πρέπει να τα έχουν "κόψει"

​Τρέχουν και δεν φτάνουν στο οικονομικό επιτελείο, προκειμένου μέχρι την Κυριακή να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών.

Την Πέμπτη, το ασφαλιστικό εξετάστηκε για ακόμη μια φορά κομμάτι κομμάτι στο Χίλτον, με τους εκπροσώπους των δανειστών να στυλώνουν τα πόδια σε κάποιες από τις πάγιες θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι επικουρικές συντάξεις, καθώς οι Θεσμοί εκτιμούν ότι τ�� έλλειμμα του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (700 εκατ. ευρώ) δεν μπορεί να καλυφθεί διαφορετικά.

Επίσης, οι Θεσμοί λένε ΟΧΙ στην αύξηση εισφορών εργαζομένων –εργοδοτών, με την ελληνική πλευρά να εμμένει στην δική της αντίθετη άποψη

Αρνητικοί είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών και στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για «δίχτυ ασφαλείας» στις συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που φτάνουν τα 1400 ευρώ.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος και οι Θεσμοί θα έχουν νέο ραντεβού το Σάββατο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top