Θα ανεβάσει πίεση η Λαγκάρντ με την επιστολή του Μπαλαούρα στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Wikileaks

Μιλά για "λάθη" και "αποσταθεροποιητικά πολιτικά παιχνίδια" του ΔΝΤ

Θα ανεβάσει πίεση η Λαγκάρντ με την επιστολή του Μπαλαούρα στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Wikileaks

​Επιστολή στον πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλντίερι, απέστειλε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Μάκης Μπαλαούρας, μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks.

Σε αυτήν καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και, συγκεκριμένα, την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Σχέσεων, να τοποθετηθεί για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «πειραματίζεται με αποσταθεροποιητικά πολιτικά παιχνίδια ενάντια στη χώρα και την Ευρώπη».

Ο κ.Μπαλαούρας υποστηρίζει, επίσης, ότι «η πρόσφατη δημοσιότητα σχετικά με τη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των προβλέψεων του ΔΝΤ για την Ελλάδα», ενώ αναρωτιέται «εάν το ΔΝΤ μπορεί ακόμα να θεωρείται ένας αξιόπιστος εταίρος της Ομάδας Εργασίας Οικονομικής Βοήθειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εξέταση της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που χρειάζεται η Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, είναι η ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και η εκκίνηση αυτόν το μήνα ενός οργανωμένου διαλόγου για μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ.Μπαλαούρας τονίζει «τα λάθη» του ΔΝΤ, το οποίο όπως λέει «είναι τώρα έτοιμο να επαναλάβει το ίδιο λάθος με την ίδια προβλέψιμη ζημία, επιμένοντας στο 13ο συνεχόμενο κόψιμο των κύριων συντάξεων και σε περαιτέρω μειώσεις στο μισθολογικό κόστος».

«Ελπίζω, ότι εμείς, ως βουλευτές, δεν συμφωνούμε με την απαισιόδοξη άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει θεσμούς με το απαιτούμενο επίπεδο τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης θα μπορέσουν να επιτελέσουν τη λειτουργία της περιοδικής επανεξέτασης των οικονομικών των κρατών-μελών που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής. Ελπίζω, αγαπητέ συνάδελφε, ότι εμείς δεν θεωρούμε το ρόλο του ΔΝΤ αναντικατάστατο στην Ευρώπη. Και πως όλοι συμφωνούμε ότι, για να επιτύχει το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή των θεσμών που πιστεύουν στην επιτυχία του, όπως συμφωνήθηκε τη 12η Ιουλίου 2015»,καταλήγει ο κ.Μπαλαούρας.

Δείτε στο Word την επιστολή

ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.docxΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top